ONURSAL BAŞKANLARIMIZ

ENVER YÜCEL

Enver Yücel Türkiye’nin en büyük ve lider eğitim grubu Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları başkanı ve kurucusudur.

Bir eğitim girişimcisi olan Enver Yücel, 1957 yılında Giresun’da doğmuştur, lise eğitimini Haydarpaşa Lisesinde tamamladıktan sonra, şimdiki adı Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi olan Matematik Bölümünü bitirmiştir.

Yurtiçinde; Bahçeşehir Üniversitesi, Bahçeşehir Kolejleri, Uğur Okulları,

Yurtdışında ise; Washington DC’de BAU International University, Berlin’de BAU International University, Gürcistan Batum’da BAU International University, KKTC’de Kıbrıs Bahçeşehir Üniversitesi, ABD’de Mentora dil okulu, Toronto’da CES dil okulu, Köln’de Mentora dil okulu, Roma’da IAR enstitü, Hong Kong’da eğitim merkezi ve 10’a yakın ülkede eğitim ofislerinin kurucusudur.

1998 yılında; Bahçeşehir Eğitim Vakfı (BUEV)’nı kurmuştur,

Tamamı eğitime adanmış iş hayatındaki çizgisi yanı sıra özellikle eğitim ve kültür alanındaki yılda 45 milyon doları aşan bağış/çabaları ile de dikkat çeken Enver YÜCEL, eğitime en fazla bağış yapan iş adamı ve 2008 yılında T.B.M.M. tarafından Üstün Hizmet Ödülü ile ödüllendirilmiştir.

Küresel eğitime katıkıları sadece Türkiye’de değil dünyada da takdir almış, 2014 yılında Birleşmiş Milletler himayesinde gerçekleşen UNCA Ödülleri’nin New York’ta düzenlenen töreninde ilk kez bir Türk ve eğitimci olarak UNCA Özel Ödülü olan Küresel Eğitim ödülünü Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un elinden almıştır.

Üç yıl üst üste Ekonomi Bakanlığı’nın “hizmet ihracatı alanında Türkiye’ye en fazla katkı sunan eğitim girişimcisi ödülü” almıştır.

2019 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’e Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Nikhil Seth tarafından “Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Uluslararası Eğitim Merkezi Türkiye Başkanı” ünvanı ve Birleşmiş Milletler Sertifikası (UNC) verildi.

Hemen ardından, Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) Uluslararası Eğitim Merkezi Türkiye Başkanı olan Enver Yücel’e BM tarafından yeni bir görev daha verildi. Yücel, BM Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Danışma Kurulu üyesi de oldu.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanlığı ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini sürdüren Enver YÜCEL ayrıca; Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği’nin (TÖDER) başkanlığını da yürütmüştür. Halen Haydarpaşa Eğitim Vakfı’nın kurucusu olarak da hizmet vermektedir. Küresel arenada, Dünya Eğitim Girişimcileri Derneği’nin ve Avrupa Sınav Hazırlama Merkezi Birliği’nin başkanı da olan Enver Yücel aynı zamanda New York Üniversitesi Steinhardt Eğitim Okulu dekanlık konseyinin Mütevelli Heyet üyesidir.

Enver Yücel’in kendi hayatını anlattığı “Hayatım Eğitim” adlı bir kitabı bulunmaktadır.